בשנים האחרונות התוודעתי למטבח הבלקני בכלל, והתורכי בפרט, ואני מוצאת אותו כמטבח מאוד פרקטי ופונקציונלי - לא מסובך, קל להכנה, וטעים.
חצילים הם הבסיס למתכונים רבים במטבח התורכי, ומתכון ה"אלבונדיגאס" - כדורי בשר בחצילים, הוא אחד מהמתכונים הבסיסיים והקלים ביותר לשילוב של בשר וחצילים. יתרון נוסף בו הוא שהחצילים הם קלויים , ולא מטוגנים - ולכן במתכון זה גם לא נושאים איתם את ה"משכנתא" של השמן המוסף שיש במתכוני חצילים בדרך כלל.
אז ככה:
המצרכים:
• 3 חצילים גדולים קלויים
• 1/2 כוס מים
• 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
• פרוסת חלה מתוקה
• ביצה
• מלח, פלפל
• 1 בצל מגורר בפומפיה
• צרור פטקוזיליה קצוצה (או כוזברה)
אופן ההכנה
• קולפים את החצילים הקלויים וקוצצים אותם בסכין. חשוב לא לקצוץ במעבד מזון על מנת שלא לאבד את המרקם הנפלא שלהם. דרגת הקציצה יכולה להיות גזה, או עדינה - לפי הטעם.
• מניחים בסיר רחב, עם חצי כוס מים, מלח ופלפל
• מערבבים בקערה את כל מרכיבי כדורי הבשר (בשר, בצל, מלח, פלפל, ביצה, חלה ופטרוזיליה)
• לאחר רתיחת החצילים - מוסיפים את כדורי הבשר
• מבשלים כ-45 דקות על אש בינונית - חלשה
אפשר גם להוסיף רסק עגבניות - מה שעושה את העניין קצת יותר מתקתק וטעים לילדים. אם מוסיפים רסק עגבניות - יש לעשות זאת בשלב הכנסת החצילים והמים לסיר - לפני שילוב כדורי הבשר.
ההגשה עם לחם לבן טרי ליד, או אורז לבן, ולא לשכוח לזלף כמה טיפות של טחינה גולמית מעל. כמו בכל מאכלי החצילים - יום אחרי יותר טעים.
בתאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.